Bolderburen

34 gezinswoningen en 4 maisonnettes rondom groen binnengebied

www.woneninbolderburen.nl

Bolderburen

Omschrijving project: 34 gezinswoningen en 4 maisonnettes rondom groen binnengebied

eengezinswoningen, 4 verschillende maisonnettes
Privé-tuinen en gemeenschappelijke binnentuin
Locatie: woonwijk Leidsche Rijn ’t Zand in Utrecht

 

In Bolderburen worden straks 34 gezinswoningen en 4 maisonnettes gerealiseerd rondom een groen binnengebied. De woningen worden gekenmerkt door verrassende plattegronden waardoor ze net even anders zijn dan de standaard nieuwbouwwoning. Neem bijvoorbeeld de daklichten waardoor de zon straks tot op de begane grond van de woning schijnt.
Aan de buitenkant is het bouwblok van Bolderburen stedelijk en aan de binnenkant landelijk groen. Door het toepassen van openslaande deuren en grote puien met een schuifdeur naar de privé-tuin, lopen binnen en buiten op een vanzelfsprekende manier in elkaar over. Aan de straat is de tweede verdieping lekker hoog en aan de tuin loopt het dak schuin naar beneden. Zo kan het regenwater op een natuurlijke manier worden opgevangen en ervaar je meer licht en ruimte in de binnentuin.

De privé-tuinen liggen iets hoger dan de gemeenschappelijke binnentuin die eigendom is van alle bewoners.

Je woont hier aan een mooi landschap, een beetje wild en niet al te aangeharkt, met een bestaande kreek en bomen. Mooi om naar te kijken of voor de kinderen om in te spelen. De toekomstig bewoners bepalen straks gezamenlijk hoe zij de tuin willen onderhouden.
In het project komen drie typen eengezinswoningen en 4 verschillende maisonnettes. Op de pagina Woningen lees je meer over de verschillende mogelijkheden.

Colofon

Opdrachtgever: Edwin Oostmeijer en Era Contour
Architect: KettingHuls Architecten
Landschap: marlies van Diest
Makelaar: Lauteslager Makelaars

Foto's en video's