Groenmarkt Amsterdam

Groenmarkt Amsterdam.

Een bijzonder nieuwbouwproject van 40 appartementen op het randje van de Jordaan met een uniek daklandschap met zwembad en groentekas.

www.groenmarktamsterdam.nl

Groenmarkt Amsterdam

Waar ooit verse groenten over het water werden aangevoerd voor de bevolking van de Jordaan, verrijst in 2017 een bijzonder nieuwbouwproject: Groenmarkt Amsterdam. Niet alleen de naam verwijst naar het verleden, ook de uitstraling van het gebouw: groene gevels met beplanting en een duinlandschap met groentekas op het dak. Het project krijgt circa 40 appartementen.

Groenmarkt Amsterdam bestaat uit diverse gebouwen rondom een groen, intiem plein. Er worden twee nieuwe gebouwen ontwikkeld, een aan de Singelgracht en een aan de Marnixstraat. 13 van de circa 40 appartementen worden sociale huurwoningen, de overige appartementen zijn koopwoningen. Je kunt kiezen uit verschillende indelingen en woonoppervlaktes. Gezinnen met kinderen, alleenstaanden, ouderen en stellen, iedereen zal zich in Groenmarkt Amsterdam thuisvoelen.

 

Groenmarkt Amsterdam: veel glas en buitenruimte
Voor de uitstraling van de gebouwen is veel aandacht. Zo worden ze ‘alzijdig’, waardoor je nergens het gevoel hebt dat je tegen een achterkant aankijkt. Daarnaast is er, zoals de architecten het noemen, een grote verwevenheid tussen de appartementen en de straat.

Alles is gericht op uitzicht, buiten leven en het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel.

Ramen en puien over de volle breedte van de woningen, en talrijke balkons en terrassen zorgen hiervoor.

Uniek daklandschap met zwembad en groentekas
Heel bijzonder is de groene uitstraling van het project, een verwijzing naar de Groenmarkt van weleer. Niet alleen de bomen op het plein en het groen tegen de gevels roepen dit verleden op, ook en vooral het dak. Op dat dak komt een duinlandschap met een zwemvijver, waarvan het water door planten gereinigd wordt. Ook vind je daar een kas waar je je eigen groente kunt verbouwen.

Bouw start vanaf medio 2017
Groenmarkt Amsterdam komt aan de Singelgracht, aan de rand van de Jordaan, op de grens van het centrum en Oud-West. Op dit moment staat op die plek nog een tijdelijk woonzorgcentrum. Dit zal in het voorjaar van 2016 worden verwijderd. De bouw van het project start daarna, vanaf medio 2017.

Meer informatie en inschrijving via website
Groenmarkt Amsterdam is een een ontwikkeling van Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling en HBB Bouwgroep. Meer informatie staat op www.groenmarktamsterdam.nl. Via die site kun je je ook inschrijven als belangstellende. HBB houdt je dan op de hoogte.

Colofon

Architect: Ronald Janssen Architecten / Bastiaan Jongerius Architecten
Landschapsarchitect: Buro Harro de Jong
Makelaar: Eefje Voogd / Fris Makelaars
Opdrachtgever: Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling & HBB Bouwgroep

Verkoop start medio 2017

Foto's en video's