Hieronymuserf

Het Hieronymuserf is een prachtige plek tussen Utrecht Oost en de historische binnenstad van Utrecht. Een plek zoals je ze niet vaak tegenkomt.
Groen, stil en stedelijk tegelijk.

8 royale en exclusieve stadswoningen en 1 appartement

www.hieronymuserf.nl

Hieronymuserf

Het Hieronymuserf is een prachtige plek tussen Utrecht Oost en de historische binnenstad van Utrecht. Een plek zoals je ze niet vaak tegenkomt.

Groen, stil en stedelijk tegelijk.

Stel je voor dat je hier straks een mooi fonkelnieuw en duurzaam huis kunt bewonen. Tussen monumentale panden aan de Maliesingel leidt een smalle doorgang tot een verborgen wereld die licht en ruim oogt maar ook verwaarloosd is en stenig. Prominent aanwezig is Het Hieronymushuis dat in 1873-74 is gebouwd in opdracht van de Zusters van Liefde naar een ontwerp van architect Alfred Tepe. De sfeer is statig en informeel tegelijk met veranda’s, schuttingen, tuinmuren en rafelranden. De monumentale panden aan de Maliesingel kijken over de Oosterspoorbaan uit naar het voormalige hoveniersgebied van Abstede. De vruchtbare grond rond de lieflijke Minstroom trok hier al vanaf de middeleeuwen tuinders aan, die woonden in hovenierswoningen of boerderijen die verspreid lagen over het gebied. Inmiddels is dit Beschermd Stadsgezicht.

hieronymuserf tekening type 1

 

Het Hieronymuserf wordt straks een mooie tuin waarin toevallig ook wordt gewoond. Er komen 8 royale en exclusieve stadswoningen en 1 appartement ontworpen door bOb van Reeth met wie Edwin Oostmeijer tien jaar geleden Het Bolwerk heeft gerealiseerd, op steenworp afstand van het Hieronymuserf. Edwin Oostmeijer ontving voor dit project de Gouden Piramide 2006, de Rijksprijs voor Inspirerend Opdrachtgeverschap. bOb van Reeth werkt voor het Hieronymuserf samen met Jonas van de Walle en Evelyn Bossuyt van Studio Plus Architecten. De groene ruimte rondom de woningen wordt ontworpen door Jeroen Heij van Bureau Haver Droeze.

De woningen zijn maar liefst 8.10 meter breed, 5.40 meter diep (netto maat) en hebben een royale entree en keuken in de voor- en achtertuin.

De woningen aan het Hieronymuserf krijgen standaard een netto woonoppervlakte van 153 m2 exclusief een grote kelder onder het huis. De afwerking wordt top of the bill. De totale gebruiksoppervlakte bedraagt circa 195 m2. Voorlopige verkoopprijzen worden ingeschat tussen
€ 950.000 en € 1.050.000 vrij op naam, inclusief kelder en parkeerplaats. De verkoop start later dit najaar.

De bouw start begin 2017.

Foto's en video's